EDIȚIA II

e2 Cea de-a doua ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale – intitulată Democracy 21.1 – a avut loc între 2 și 5 noiembrie 2016 în București și a reunit 50 de studenți de la faculățile din domeniu din toată țara (Timișoara, Sibiu, Cluj, Galați și București). În timpul celor patru zile de proiect am avut oportunitatea să discutăm între noi despre oportunitățile profesionale pe care le avem, dar și despre tema din acest an: viitorul democrației după criza economică din 2008. Am organizat în acest sens o serie de activități diverse menite să exploreze subiectele alese, de la paneluri de discuție până la ateliere practice și sesiuni de world cafe.

e4

Ne-am bucurat astfel să îi avem alături de noi pe vorbitori cu experiențe diverse. Din mediul politic ni s-au alăturat senatorii Gabriela Crețu, Titus Corlățean, Petru Filip și europarlamentarul Victor Negrescu. Din sfera diplomației am avut plăcerea să discutăm cu E.S. Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei în România, E.S. Stella Ronner-Grubačić, Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos și Adam Sambrook, Vice-ambasador al Marii Britanii în România și cu Dan Neculăescu, secretar de stat pentru afaceri strategice, în cadrul MAE. De asemenea, din mediul academic ni s-au alăturat Daniel Barbu, Liliana Popescu, Cristian Pîrvulescu, Andrei Țăranu, Camil Pârvu, Radu Ungureanu, Radu Cucută și Fatma Yilmaz.

e3

Nu în ultimul rând, am avut oportunitatea să cunoaștem și profesioniști precum jurnalistul Dragoș Pătraru și expertul în comunicare politică Radu Delicote.Deoarece credem în relevanța pe care societatea civilă o are în ceea ce privește conturarea democrației post-criză economică, am avut plăcerea să colaborăm și cu următoarele organizații non-guvernamentale: Funky Citizens, AnA, German Marshall Fund, Centrul de Resurse Juridice, MozaiQ și Centrul pentru Inovare Publică și întreprinderea socială Shukar Bijoux.

e5

ed7La sfârșitul proiectului am avut plăcerea să concluzionăm, împreună cu participanții, că Forumul este un proiect relevant pentru studenții la științe politice și relații internaționale din România și am conturat direcțiile pentru următoarea ediție.

15016385_1151020664993110_8519047200460177768_o