EDIȚIA I

2c76322950f5990df280872241d27a0ff84609cb69c2f6bc9dpimgpsh_fullsize_distrEdiția întâi a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale a avut ca principal scop  familiarizarea studenților cu domeniul în care vor activa în viitor și a ce presupune o carieră de politolog. Forumul a stârnit interesul studenților din Sibiu, Iași, Timișoara și București, care s-au reunit timp de trei zile pentru a face schimb de experiențe și a împărtăși impresii despre modul de abordare a curriculei fiecarei facultăți, și a dezbate diferite subiecte, atât în timpul workshopurilor, cât și în timpul activităților de socializare.

Tema centrală a primei ediții a fost viitorul științelor politice și a politologului în societatea română, cât și posibilitățile de angajare pe care le au absolvenții celor două specializări. Activitățile au fost antrenante și au menținut o atmosferă dinamică.

Am avut parte de discuții despre statutul experților în științe politice și relații internaționale alături de Andrei Țăranu și Valentin Nicolescu, cu scopul indicării unor perspective de carieră pentru absolvenții acestor două specializări. De asemenea, i-am avut alături de noi pe alumnii Dan Sultănescu și Radu Nicolae, iar apoi am avut parte de o  discuție cu europarlamentarul Victor Negrescu, care ne-a ajutat să înțelegem mai bine relația dintre politician și politolog (absolvent al unei facultăți de Științe Politice, acesta a putut să ne prezinte ambele perspective). Printre workshopuri s-au numărat cele  despre analiză politică alături de Radu Cucută și cele despre cunoaștere și filosofia științei cu Valentin Nicolescu și Mihai Zodian. În cele din urmă,participanții au avut ocazia de a contribui la viitoarea temă a celei de-a doua ediții a Forumului.

tamas-bianca-raluca

Bianca Raluca Tamaș

stan-d-alina

Alina Stan

laura-stanciu-2

Laura Stanciu

artur-tventarnii

Artur Țventarnîi

anca-dulgheru-2

Anca Dulgheru

ana-craciun-2

Ana Crăciun